Lykeio Front

Kimiz

Gökçeada Azınlık Rum Ortaokulu ve Lisesi

Hoşgeldiniz!

2015'ten beri Gökçeada (İmroz) azınlık Rum halkına hizmet veren Ortaokul ve Lise'yiz. Kampüsümüz adanın Kuzey kısmında 60 kişi (öğretmenler ve öğrenci aileleri dahil) nüfusu olan Tepeköy (Agridia)'da bulunuyor.

Türkiye'deki bütün Azınlık Okulları'nda olduğu gibi okulumuzda eğitim hem Türkçe hem Rumca, ayrıca İngilizce'ye ağır önem verecek şekilde çok dillidir. Dolayısıyla, öğretmenlerimizin bazıları Türk, çoğu ise Yunan ya da Rum'dur.

Öğrencilierimizin çoğu okulumuz açıldıktan sonra Yunanistan'dan Gökçeada'ya geri dönen yerli Imroz ailelerinin çocuklarıdır. Yunan öğretmenlerimizin çocukları da ayrıca öğrencilerimizin önemli bir kısmını teşkil etmektedir.

Özetle

classes

Sınıf

teacher

Öğretmen

student

graduate

Mezun

Nerdeyiz

Tepeköy (Agridia), Gökçeada

İmvros (Gökçeada), Ege'nin kuzeydoğusunda yer alır, Türkiye'nin en büyük adasıdır. 1960'lara kadar ada nüfusu neredeyse tamamen Rum iken, zaman içinde nüfus dağılımı tamamen değişti ve artık Rumlar 9000 kişilik ada halkının çok küçük bir azınlığını oluşturmaktadır.

Agridia (Tepeköy) adanın asıl Rum köylerinden biridir. Diğerleri Agio Theodori (Zeytinliköy), Sxinoudi (Dereköy), Gliki (Bademli), Panagia (Merkez), ve Evlambo (Yeni Mahalle)'dir. Tepeköy adanın en fazla Rum nüfus yoğunluğuna sahip köyü olup, bilhassa yazın tavernaları ve özellikle 15 Ağustos'ta dünyanın her yerinden insanların geldiği Meryem Ana bayramı için, yıl boyunca ziyaretçilerle dolup taşmaktadır. Tepeköy'ün şimdiki nüfusu yaklaşık 60 kişidir.

Neler Yapıyoruz

Yaptığımız Şeylerin Bazılarını Görün

Kütüphanemiz

Okumak İyidir

Üç dilde (İngilizce, Yunanca, Türkçe) toplam 2888 kitabımız var.